wij-samen:  Methoden om te groeien in Bewustzijn

Esoterie

De methoden welke alhier aan bod komen, hebben hun oorsprong in verschillende tradities, en geven richting aan de mens om te groeien in bewustzijn. Elke methode heeft zijn mogelijkheden en de ene ligt je beter dan de andere. Het resoneert of resoneert niet. 

Bevraag me als iets niet duidelijk is. Veel inspiratie-lees-plezier alhier.


Esoterie

Esoterie betekent' van binnen naar buiten'. De kracht van Het Leven en de mens bevindt zich IN de mens. Esoterische Psychologie is een methode gedeeld door de Tibetaan, Meester Djwhal Khul, weergegeven in de boeken van Alice A. Bailey. Hij spreekt van 'Nieuwe Psychologie', benadert vanuit de 7 Kosmische Stralen en de Esoterische Astrologie. Meer ... 

 


Reiki

Reiki: een boeiende ontdekking en ervaring. Als we weten dat Reiki 'universele levensenergie', 'prana', 'Chi' is, dan is Reiki een heel belangrijke basis voor de gezondheid van alle leven op aarde en zeker ook voor energiewerk en healing.

Meer ... 


Seichem

Seichem: de energie van de 4 Elementen van de natuur:

Reiki =  Element Aarde

Sakara = Element Vuur

Sophi-el = Element Water

Angeliclight : Element Lucht en Licht

Meer ... 


Meditatie

Meditatie:

Er bestaan verschillende methoden tot mediteren; de ene zal bij je passen; de andere niet. Mediteren heeft tot doel om rust te vinden in jezelf. Door meditatie creëer je ruimte in jezelf, waardoor rust ontstaat. Een belangrijk gegeven is dat verlangde waarnemingen niet belangrijker worden dan de rust die je kan vinden.

Meer ... 


Sjamanisme

Sjamanisme: gezien de verschillende werelddelen bestaan er vele 'soorten' sjamanisme. Wat ze gemeen hebben is dat sjamanen werken met de elementen van de natuur; daaraan gekoppeld, om de energie kracht bij te zetten, 'tools' welke de beoogde energieën in zich dragen of kunnen overbrengen. Dit kunnen stenen, planten, kruiden, kaarsen, bloemen, veren en zo veel meer zijn. Alhier komt vooral het Incasjamanisme aan bod, soms aangevuld met de kennis vanuit het Noord-Amerikaanse sjamanisme. 

Meer ... (nog even geduld graag, de pagina is in opbouw)